gazduire web

Ads

blog generalist

sâmbătă, 26 martie 2022

Ucraina. Incidente într-un oraș de lângă Cernihiv. Localnicii au protestat față de rechiziționarea de către forțele ruse a spitalului din localitate. Soldații ruși au tras focuri de mitralieră în aer, dar nu au reușit să îi sperie pe manifestanți.

UPDATE, ora 22. Potrivit presei ucrainene, primarul din Slavutici a anunțat că orașul a fost ocupat de soldații ruși, care au împușcat mortal trei civili. Informația nu a putut fi verificată din surse independente.

Știrea în forma inițială

Imagini de la protestul locuitorilor din Slavutici, un orășel de 25 de mii de oameni (la nord de Kiev, 50 Km Vest de Cernihiv, 30 Km est de Cernobîl) s-au răspândit pe rețelele de socializare, inclusiv din momentul în care aceștia se apropie de spital, iar rușii trag în aer focuri de armă automată.

🇺🇦 protests against Russian occupiers in Slavutych city. Our chants get neater every day. “Fuck off, murderers!” pic.twitter.com/0XnF0f9pHW

— Liubov Tsybulska (@TsybulskaLiubov) March 26, 2022

Ulterior, soldații ruși lansează lacrimogene pentru a dispersa mulțimea. Evenimentul este în desfășurare.

Ukrainians resist #Russia occupiers in Slavutych despite they fire at them. pic.twitter.com/ksCKL3rDC4

— zaborona_media (@zaborona_media) March 26, 2022

Presa ucraineană a relatat că o unitate militară a Federației Ruse a preluat sâmbătă dimineața spitalul local și l-a arestat pe primarul localității. Ulterior primarul a fost eliberat, el însuși conducând protestul locuitorilor, care a continuat în ciuda amenințărilor rusești.

Demonstration against #Russian occupation in #Slavutych #UkraineRussianWar #Ukraine #Russia pic.twitter.com/eH03Aaalxg

— RoINTEL (@RoINTEL) March 26, 2022


La Slavutici își au reședința sute de ingineri și personal tehnic de la fosta centrală nucleară Cernobîl, iar orașul are o populație cu un grad mare de educație. Ieri, Statul Major ucrainean a informat că rușii își construiesc o tabără militară în zona de excludere a centralei de la Cernobîl.



Sursa stire biziday.ro - Stiri verificate

stiri verificate

Vezi stirea https://is.gd/XRulDh

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mxhost
tractari auto