gazduire web

Ads

blog generalist

miercuri, 23 martie 2022

Joe Biden urmează să călătorească astăzi în Europa pentru întâlniri cu liderii UE și NATO. SUA și Europa pregătesc noi sancțiuni împotriva Rusiei și vor demara acțiuni comune pentru îmbunătățirea securității energetice.

Biden pleacă miercuri la Bruxelles, unde se află sediile NATO și UE. Va participa la un summit de urgență al NATO, se va întâlni cu liderii G7 și se va adresa liderilor Uniunii Europene la o reuniune a Consiliului European, potrivit consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan.

Președintele american și liderii europeni vor anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei și noi măsuri de înăsprire a sancțiunilor existente. Biden va discuta, de asemenea, ajustările pe termen lung ale poziției forțelor NATO și situațiile neprevăzute în cazul utilizării armelor nucleare, și acțiuni comune pentru îmbunătățirea securității energetice în Europa, care depinde foarte mult de gazul rusesc.

După Bruxelles, Biden va călători la Varșovia într-o demonstrație de sprijin pentru un aliat care împarte granița cu Ucraina și se va întâlni cu președintele polonez Andrzej Duda. Anterior, Guvernul Duda a sugerat ca Polonia să excludă Rusia în grupul G20 al economiilor mari.

Sullivan a afirmat că vizita lui Biden în Europa are loc pentru a ne asigura că rămânem uniți, pentru a ne consolida hotărârea colectivă, pentru a transmite un mesaj puternic că suntem pregătiți și angajați în acest sens atâta timp cât este nevoie“.

Sursă: Reuters



Sursa stire biziday.ro - Stiri verificate

stiri verificate

Vezi stirea https://is.gd/5MPfuv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mxhost
tractari auto