gazduire web

Ads

blog generalist

sâmbătă, 2 aprilie 2022

Război în Ucraina. Armata rusă a atacat o importantă rafinărie de petrol de pe teritoriul ucrainean, la o zi după ce Kremlinul a acuzat Kievul că a organizat un atac cu elicoptere asupra unui depozitul din Belgorod (Rusia).

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, rafinăria de petrol a fost lovită cu ”arme cu rază lungă de înaltă precizie, de pe mare”, iar Armata Rusă a distrus depozitele de benzină și motorină care alimentează trupele ucrainene din regiunile de est și centrul țării.

Konașenkov a mai spus că Rusia a atacat, de asemenea, aeroporturile militare din Poltava și Dnipro, orașe la est de Kremenciug, folosind rachete aeriene de înaltă precizie.

Guvernatorul regiunii ucrainene Poltava, unde se află rafinăria, a admis că trei avioane rusești au atacat rafinăria în jurul orei 6 dimineața. Dmytro Lunin a precizat că momentan nu deține informații despre eventuale victime, dar că serviciile de urgență au stins un incendiu sâmbătă dimineață.

Atacul vine la o zi după ce Kremlinul a acuzat Kievul că două elicoptere ucrainene au atacat cu rachete și au incendiat un depozit de carburant din orașul rus Belgorod și din acest motiv ”discuțiile de pace sunt puse acum într-o situație inconfortabilă”.

Ministerul ucrainean al Apărării nici nu a confirmat, nici infirmat atacul, iar președintele Volodimir Zelenski a refuzat să comenteze despre atac atunci când a fost întrebat despre acesta în timpul unui interviu pentru Fox News.

Sursă: CNN



Sursa stire biziday.ro - Stiri verificate

stiri verificate

Vezi stirea https://is.gd/mj4NyJ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mxhost
tractari auto