gazduire web

Ads

blog generalist

vineri, 1 aprilie 2022

Presa americană: Un oficial susține că elicopterele ucrainene sunt responsabile pentru distrugerea depozitului din Belgorod, precum și pentru un alt atac în aceeași regiune în urmă cu două zile.

UPDATE: Secretarul Consiliului pentru Securitate al Ucrainei a declarat la televiziunea națională că “pentru anumite motive, rușii spun că noi am comis această faptă. Dar, potrivit informațiilor noastre acest lucru nu corespunde cu realitatea”.

Oleksyi Danilov a adăugat că “Ucraina desfășoară în prezent operațiune defensivă împotriva agresiunii rusești pe teritoriul nostru. Acest lucru nu înseamnă că Ucraina este responsabilă pentru fiecare catastrofă produsă pe teritoriul Rusiei”, citat de Reuters.

Știrea inițială

Publicația americană CBS News scrie că un oficial american le-a confirmat faptul că elicopterele aviației ucrainene au lansat atacul asupra depozitului din regiunea Belgorod, situată la circa 70 de kilometri de granița cu Ucraina. Reprezentantul i-a declarat corespondentului pentru Securitate Națională al postului că tot forțele ucrainene sunt autoare ale distrugerii unui depozit de muniții din aceeași regiune.

În baza declarației oficialului american, s-ar confirma primele atacuri ale ucrainenilor pe teritoriul Federației Ruse, fapt ce indică o breșă majoră pentru apărarea antiaeriană a Moscovei. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a ținut să reasigure, în conferința de presă de astăzi, că supremația aviației rusești în comparație cu cea vecină este “un fapt absolut“.

Rusia, prin vocea purtătorului de cuvânt al Kremlinului, a învinuit Ucraina pentru incidentul de astăzi, despre care a spus că “nu creează condiții confortabile pentru continuarea negocierilor”, în contextul în care delegațiile ruso-ucrainene au avut o conferință virtuală. La nivel oficial, niciun reprezentant al Ucrainei nu a confirmat informația dezvăluită de membrul administrației americane pentru CBS. Ministrul de Externe a spus că nu poate confirma, dar nici infirma situația.

#Russian firefighters managed to localize the fire at the oil depot in #Belgorod. pic.twitter.com/IiqSPG1wwi

— NEXTA (@nexta_tv) April 1, 2022

Sursa: CBS



Sursa stire biziday.ro - Stiri verificate

stiri verificate

Vezi stirea https://is.gd/z9zHZB

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mxhost
tractari auto