gazduire web

Ads

blog generalist

sâmbătă, 2 aprilie 2022

Actualitate - New York Times: Administrația Biden, în colaborare cu aliații, pregătește livrarea de tancuri de fabricație sovietică Ucrainei, care vor fi folosite pentru consolidarea apărării în regiunea Donbas.

Potrivit informațiilor publicației americane, decizia SUA de a acționa ca intermediar pentru transferul tancurilor de fabricație sovietică, pe care trupele ucrainene știu să le folosească, vine în urma unei solicitări a lui Volodimir Zelenski. Președintele ucrainean a cerut aliaților NATO să furnizeze țării sale tancuri și avioane, pe lângă armele antitanc și antiaeriene care au devenit un element de bază al transferurilor de arme din Occident către Ucraina.

Un oficial a declarat sub protecția anonimatului că transferurile de tancuri vor începe “în curând”, dar a refuzat să spună câte tancuri vor fi trimise sau din ce țări provin. Tancurile vor permite Ucrainei să efectueze lovituri de artilerie cu rază lungă de acțiune asupra țintelor rusești din Donbas, a mai spus oficialul.

Până acum, administrația Biden a numit armele pe care le-a furnizat Ucrainei drept “defensive” și s-a concentrat pe arme mai mici, ușor de transportat. Dar pe măsură ce războiul a progresat, definiția defensivei a devenit mai elastică, notează New York Times.

Articolul integral pe The New York Times.

Foto: Sergey Klopotov | Dreamstime.com



Sursa stire biziday.ro - Stiri verificate

stiri verificate

Vezi stirea https://is.gd/hZ4Iuu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mxhost
tractari auto