gazduire web

Ads

blog generalist

duminică, 13 martie 2022

Ucraina. Avocatul poporului acuză trupele ruse că au folosit bombe cu fosfor, interzise prin Convenția de la Geneva, asupra orașului Popasna din regiunea Luhansk.

Biroul Avocatului Poporului ucrainean, Liudmila Denisova, a transmis într-un comunicat de presă că armata rusă a folosit obuze cu muniție cu fosfor noaptea trecută pentru a bombarda orașul Popasna din regiunea Luhansk.

Astfel de obuze conțin un compus inflamabil cu o temperatură de ardere care depășește 800°C, care se întinde pe o suprafață de câteva sute de metri pătrați. Provoacă leziuni deosebit de severe și dureroase, urmate de moarte lentă. Tratamentul rănilor necesită personal medical special instruit, din cauza riscului de a se contamina și răni în timpul intervențiilor.

Bombardarea unui oraș pașnic de către invadatorii ruși cu astfel de arme este o crimă de război și o crimă împotriva umanității, conform Statutului de la Roma al Curții Penale Internaționale și ar trebui luată în considerare în cazul de genocid al Curții Penale Internaționale împotriva poporului ucrainean. Fac un apel către statele membre ONU să accelereze înființarea unui Tribunal Special pentru a pedepsi crima de agresiune împotriva Ucrainei. Nicio crimă a conducerii statului terorist a Federației Ruse și a trupelor sale rasiste nu ar trebui să rămână nepedepsită“, a transmis Denisova.

Sursă: Comisarul Parlamentului Ucrainei pentru Drepturile Omului.



Sursa stire biziday.ro - Stiri verificate

stiri verificate

Vezi stirea https://is.gd/7GKwI1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mxhost
tractari auto