gazduire web

Ads

blog generalist

miercuri, 30 martie 2022

Pentagonul spune că mișcările de trupe rusești din jurul Kievului reprezintă o ”repoziționare”, mai degrabă decât o retragere, pentru a le permite să-și reorienteze eforturile spre alte părți ale Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat că aproximativ 20% dintre trupele rusești desfășurate în apropierea Kievului au ”început să se repoziționeze” spre nord, posibil îndreptându-se spre Belarus. I-am văzut repoziționându-se la garnizoana lor de origine, iar acesta nu este un lucru puțin. Dacă rușii vorbesc serioși în privința detensionării… atunci ar trebui să-i trimită acasă”, a adăugat acesta.

Kirby a mai precizat că Pentagonul consideră că forțele care se îndepărtează de Kiev vor fi probabil repoziționate în Belarus, înainte de a fi redistribuite pentru ”operațiuni viitoare” în Ucraina. Majoritatea forțelor care au început să se deplaseze spre nord, conform lui Kirby, sunt cele de lângă aeroportul Hostomel de lângă Kiev, care a fost scena unor lupte grele în primele zile ale războiului la sfârșitul lunii februarie.

Sursă: BBC



Sursa stire biziday.ro - Stiri verificate

stiri verificate

Vezi stirea https://is.gd/LAOv10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mxhost
tractari auto