gazduire web

Ads

blog generalist

vineri, 18 martie 2022

Aeronava MV-22B Osprey participa la exercițiul militar NATO – Cold Response, în nordul norvegiei, în momentul în care a fost raportată dispariția. Inițial, un avion militar norvegian și un elicopter de salvare au observat epava din aer, după ce au fost alertate în acest sens.

“Am descoperit aeronava care s-a prăbușit. Nu am putut vedea niciun semn de viață”, a declarat pentru Reuters șeful Poliţiei din Nordland, care a adăugat: “Ni s-a spus că este un avion american cu patru americani la bord”.

We can confirm an incident has occurred involving a Marine Corps MV-22B Osprey aircraft.

The aircraft was conducting training in Norway as part of Exercise COLD RESPONSE 22 at the time of the incident.

— U.S. Marines (@USMC) March 18, 2022

Oficialul a adăugat faptul că operațiunea de salvare este foarte dificilă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a riscului de avalanșă. Elicopterele nu pot ateriza în zonă. Astfel, salvatorii sunt nevoiți să se îndrepte pe uscat spre avionul prăbușit, motiv pentru care Marina SUA a mulțumit autorităților norvegiene pentru modul în care intervin.

Exercițiul militar Cold Response realizat de NATO este cel mai amplu din acest an, cu participarea a 30 de mii de militari, 200 de avioane și 50 de nave din 27 de state membre. Are loc la doar câteva sute de kilometri de granița cu Rusia, însă a fost planificat cu mult înainte de invadarea Ucrainei.

Sursă alternativă: CNN



Sursa stire biziday.ro - Stiri verificate

stiri verificate

Vezi stirea https://is.gd/YdnDds

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mxhost
tractari auto