gazduire web

Ads

blog generalist

miercuri, 17 martie 2021

Cum protejezi rochia de mireasa de trecerea anilor?

Rochia de Mireasa este cea care ne-a facut sa ne simtim frumoase in ziua nuntii, este cea care ne-a dat lumina de care am avut nevoie ca sa putem straluci, dar acum nunta s-a terminat si ea zace atarnata pe un umeras din sifonier. Dupa atatea zile petrecute cautand rochia perfecta, dupa atatia bani cheltuiti pentru a o avea, eu zic sa ii oferi si ei un sfarsit fericit pana la adanci batraneti. Pentru a putea face asta rochita ta are nevoie de conservare, acest procedeu ii va pastra atat culoarea cat si foarma si materialele intacte.

Conservarea Rochiei de Mireasa presupune o curatare speciala si o tehnica de impachetare folosite pentru a pastra furumusetea rochiei tale. Un specialist in conservare iti va analiza rochia, materialele, ornamentele si nu in ultimul rand petele si apoi se va pronunta cu privire la metoda de curatare folosita. Absolut toate petele, inclusive cele ascunse prezente pe material trebuiesc atent indepartate.

Ai putea astepta pana cand va intoarceti din luna de miere dar cu cat sunt mai proaspete petele cu atat se curate mai bine si mai repede, fara a deteriora materialul. Dupa ce cureti rochia este foarte important sa o impachetezi in hartie non acida, e drept ca va fi foarte greu sa o gasesti in Romania dar pe amazon se gaseste cu usurinta. Apoi aseaz-o cu grija intr-o cutie de carton inchisa bine si sunt sigura ca se va pastra impecabil.

Inainte de a alege persoana care se va ocupa de conservarea rochiei va trebui sa faci un pic de studiu de piata. Cel mai bine ar fi daca ai putea gasi curatatoria cu cateva saptamani inainte de nunta, astfel ai putea-o ruga pe mama sau sora, sau poate chiar o prietena buna sa ocupe de acest aspect in timp ce voi petreceti fericiti in luna de miere. Sunt multe curatatorii, dar nu intotdeauna fac si treaba buna asa ca cel mai bine ar fi sa intrebi in stanga si in dreapta pe la alte foste miresici care si-au conservat rochia despre experientele avute cu aceste firme.

Nu toate sunt specializate pe curatatea rochiilor de mireasa, si acestea sunt speciale, delicate si au nevoie de o atentie deosebita pentru a nu deteriora materialele. Dupa ce ai ales cateva curatatorii mergi si puneti intrebari. Intreba cate rochii de mireasa curata anual, o medie de 100 de rochii este suficienta pentru a fi siguri ca stiu ce fac. Intreba daca o curate manual, ce fel de substante folosesc pentru a curate petele, intreba daca o curate acolo sau o trimit in alta parte.

Toate acste detalii te pot ajuta sa iei decizia potrivita. Este foarte important sa intrebi ce se va intampla daca iti strica rochia. Trebuie sa te asiguri ca semnezi un contract prin care ei te despagubesc total nu ca iti dau inapoi doar banii pe care i-ai platit pentru o curatare esuata. Asigura-te ca cel care a inspectat rochia a vazut toate petele si a confirmat ca le poate elimina fara sa strice materialul. Petele necuratate oxideaza in timp si se ingalbenesc.

Inainte de a duce rochia la curatat ar fi bine sa nu o pui in sac de plastic, acesta mentine umezeala si atrage mucegaiul. Nu o atarna pe un umeras de lemn sau de sarma, e mult mai portivit unul din acela lat de plastic sau chiar unul captusit. Nu incerca sa o cureti singura acasa, e foarte greu sa gasesti substantele potrivite care sa curate bine petele si sa nu deterioreze materialele. Dupa curatare rochia trebuie pastrata intr-o cutie de carton depozitata intr-un loc uscat si racoros.

Vezi stirea https://is.gd/wUiV8f

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mxhost
tractari auto