In tara noastra, peste jumatate din case au (cel putin) un caine! Daca cei mici nu au alergie la caine, orice parinte bun ar trebui sa le permita copiilor sa aiba un astfel de prieten. Conexiunea ce se realizeaza intre prichindei si câinii este ceva unic...de vazut si de trait! Uneori, această chimie extraordinară poate fi asemănată doar cu dragostea dintre frați sau dintre prietenii din copilarie. Totusi, dupa cum spuneam si mai sus, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont, ca adulti si parinti.
Sa ii protejam pe cei dragi noua, prin metode clare
Daca v-ati intrebat vreodata “pot animalele noastre de companie sa ne imbolnaveasca?”, raspunsul este afirmativ. Cum asa? Prin bolile zoonotice - boli pe care oamenii le pot avea de la animale. Multe boli infecțioase se pot răspândi de la animale la oameni, iar unele dintre acestea pot proveni de la animalul de companie. Dar, înainte de a deveni prea alarmat, să știți că îmbolnăvirea de la un animal de companie este destul de neobișnuită. In plus, le putem preveni (pe majoritatea acestora) cu niște pași foarte simpli. Persoanele cu sistem imunitar slab, precum cele cu HIV / SIDA, pot fi mai vulnerabile decât persoanele sănătoase și ar trebui să aibă grijă specială.
Descopera la Petmax antiparazitare interne si externe pentru caini!
- Păstrați câinele deparazitat intern. Câinii pot ridica paraziți din sol sau din alimente contaminate cu ouă de paraziți sau larve. Aplicati un anti-parazit intern o dată pe lună - aceasta întrerupe ciclul de viață al oricărui parazit ce incearca “sa se instaleze” in organismul cainelui.
- Dacă ați omis măsurile de precauție de mai sus, reduceti șansele de contaminare, nepermițând câinelui să doarmă pe patul copilului și oprind orice manifestare excesivă de afecțiune (saruturi, imbratisari)... Cu alte cuvinte, gata cu linsul!
- Adunati excrementele cât mai curând posibil. Odată cu trecerea orelor, ouăle care ies din scaun devin infecțioase, pot „ataca” și deveni o sursă de contagiune pentru animalele de companie și pentru oameni.
- Dacă există un loc cu murdărie sau nisip în care animalul de companie se ușurează, încercați să vă țineți copiii departe de acel loc sau cel puțin împiedicați-i să se joace cu murdăria respectivă.
- Evitați să hrăniți carne crudă sau puțin gătită câinelui, deoarece poate conține chisturi parazite.
- Nu lăsați copii mici sau animalele să se joace cu pantofii vostri. Prin incaltaminte putem transporta ouă sau larve de paraziți în casele noastre.
- Păstrați câinele liber de paraziți externi. Unii paraziți, cum ar fi puricii, se hrănesc cu animalul de companie și răspândesc paraziți interni care afectează câinii și pisicile și, de asemenea, potențialul copiilor. Astfel, este ideal să vă deparazitați în mod corect animalul de companie pentru a elimina puricii, căpușele și viermii de orice tip.
- Asigurați-vă întotdeauna că copiii se spală pe mâini după ce s-au jucat cu câinele sau cu murdărie sau nisip. Igiena este esențială pentru prevenirea oricărei boli.
Încurajand astfel de comportamente, punand reguli clare si creand obiceiuri usor de pus in practica, ne va fi mai usor tuturor; vom dezvolta o familie ce traieste în armonie cu cainii. Prin supraveghere corecta, prin actiuni ferme si interventii la timp, vom dezvolta relatii iubitoare de care sa ne bucuram cu totii, in deplina siguranta!
Vezi stirea https://is.gd/N8PqMK
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu